Udfrit ikke din advokat om hemmeligheder

By | 27. februar 2020

Kender du det udtryk med, at man har tavshedspligt?

Den slags hæfter sig til mange erhverv og sammenhænge, hvor man ligefrem kan miste ens autoritet og tilladelse til at drive ens virke, hvis man bliver taget i at bryde denne pligt.

Pligten betyder ikke, at man skal tie stille altid og hele tiden, men det betyder, at nogle af de oplysninger, man får tildelt og kan være nødvendige for at udføre ens arbejde, ikke bliver videregivet til tredjepart.

Sådan hægter det sig blandt andet med advokater, hvor du kan spørge https://www.holst-law.com/ om dette ikke er korrekt.

Helt konkret betyder dette, at hvis du nu har fundet ud af, at en af dine venner også benytter sig af samme advokat som dig – eller du bare møder advokaten på gaden – så må advokaten ikke udlægge de private sager, som der er blevet indgået mellem din ven og advokaten.

Dette behøver faktisk ikke at betyde i sammenhænge, hvor der er tale om negative forhold, for det kan være noget så simpelt som enkle forhold, hvor man måske bare er nysgerrig og ser dette som ubetydeligt.

Men i det store billede er informationerne måske ikke, og man vil nok nødigt have, at hele samfundet og verden også hører og finder ud af dette.

Så man kan lige så godt spare sig at spørge ind til advokaten omkring private forhold for den her ven, om man mener det positivt eller ej, eller om man for den sags skyld kan få aktindsigt i de forhold.

Skal man forsøge at vide noget, så er man nødt til at gå direkte til vennen for at få svar på ens spørgsmål – og det er jo så her, at man kan spørge sig selv, om man ikke hellere burde gøre dette med det samme end at gå til advokaten.

Måske er der jo netop en grund til, at man går til den her kilde.