Sådan spørger du ind til, om dine børn trives i deres børnehave

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan spørger du ind til, om dine børn trives i deres børnehave

Mange forældre siger, at det bliver sværere og sværere at tale med deres børn, som de bliver ældre.

I starten kan man ikke vente med, at de skal begynde at snakke, og så snakker de pludselig for meget. Når de så bliver små børn, så kan man lege sammen og tale en del sammen, men når de så bliver teenagere og kan kommunikere bedre, så er de mere indelukket.

Dette kan selvfølgelig have noget at gøre med, at man gerne vil bryde fri af forældrenes rammer og finde sit eget ståsted, hvor man tidligere hev alt til sig fra forældrene, men nu vil man gerne finde sig selv.

Men når børn er helt små og går i børnehave, så er det begyndt at formulere sig og prøve at forklare den verden, der er omkring en. Børn er forskellige, så nogle er gode til at kommunikere med fagter og små gloser, mens andre er mere sky og generte og kun ganske let åbner op.

Langt de færreste kan huske tiden, fra da de var så små, men for forældrene er det en vigtig tid, for det er her, børnene for første gang skal være på egen fod alene, hvor de ikke har forældrenes bevågenhed 24/7, og pædagogerne skal holde øje med mange andre børn, så det er i lige så høj grad en prøvelse for forældrene også.

Men én ting er jo, hvad pædagogerne siger om børnene, ens eget barn, og den fælles oplevelse, for de er voksne og var vænnet sig til at fortolke verden efter deres forgodtbefindende.

Børn er mere umiddelbare og vil gerne forklare tingene direkte, men de kan have svært ved at sige præcist, hvad de oplever.

Derfor skal man huske nu og da at sætte sig sammen med ens barn på tomandshånd, som man plejer og tage sig tid til at lade barnet forklare, mens man forsøger at holde igen med at tolke, indtil man føler, barnet har formuleret sig.

Flere Nyheder