Nogle døre kan ændre sig fra dag til dag

27 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det kan lyde mærkeligt, at en dør kan forandre sig fra den ene dag til den anden, og det er da også et ekstremt eksempel, for det handler nok mere om uger og nogle gange måneder, at der sker en forandring.

Vi mener ikke sådan en forandring, hvor døren skifter farve eller form, for det kan trods alt ikke lade sig gøre.

Men lad os sige, at man har købt en dør fra Klarfönster, som der er af træ, så ved man jo også, at træ kan udvide sig og trække sig sammen alt efter temperaturerne.

Det er ikke sådan lige til at se, og man kan ikke altid høre det, men man kan opdage det, når man den ene dag kan opleve, at der trækker en kold vind under døren, men så senere er den svær at lukke, som om at den binder.

Dette kan netop skyldes, at døren har forandret sig lidt i formen.

Dörrar

Små forandringer i døren kan medføre store forskelle

Man skal tænke på, at sådan en dør skal passe meget præcist med dørkarmen og de andre elementer, så den hverken binder, eller at man kan kigge for meget ind i mellemrummene – og disse må heller ikke forandre sig i bredden, når man kigger på hele døren op og ned.

Så kommer døren nemlig bare til at se skæv ud.

Det er klart, at sådan en dør kan sætte sig med tiden, som huset også sætter sig, men hvis man nu har sat meget varme på den ene dag, og man så slukker for al varmen dagen efter, da man skal på ferie, så man ikke bruger varme, og det er en vinterdag, så sker der jo en stor temperaturforskel for den dør af træ.

Og den forandring kan betyde, at trædøren trækker sig sammen den ene dag og udvider sig den næste.

Flere Nyheder