Find en professionel boligadvokat

By | 9. januar 2018

De fleste boligkøbere vælger at få rådgivning under købsprocessen, så de ikke risikerer at stå med skægget i postkassen, fordi væsentlige detaljer i købsaftalen eller tilstandsrapporten blev overset. Faktisk er det helt op mod 80 % af danskerne, der gør brug af en boligadvokat. Er du en af dem, der er på jagt efter en boligadvokat pris, så kig med her.

Komplet berigtigelse

Ja, allerede i overskriften sniger der sig et fagterm ind, og det er generelt meget retvisende for hele processen med at købe hus. Den er fyldt med ord og juridiske begreber, du aldrig før har hørt. Og netop derfor er det en god idé at alliere sig med en boligadvokat.

I 2/3 af de tilfælde, hvor der har været en boligadvokat involveret i en bolighandel, har han eller hun stået for en komplet berigtigelse – altså en gennemgang og udarbejdelse af alle dokumenter vedrørende handlen: købsaftalen, tilstandsrapporten, diverse dokumenter, skødeskrivning, tinglysning, refusionsopgørelse samt helt almindelig berigtigelse.

I den resterende tredjedel af tilfældene er advokaten kun blevet brugt i forbindelse med skødeskrivning og tinglysning.

Hvad er prisen?

Prisen for en boligadvokat varierer udfra forskellige faktorer; hvad har du brug for, hvor bor du og hvilken type ejendom, køber du. Den billigeste boligadvokat vi kunne finde, som samtidig får gode anmeldelser fra tidligere kunder, er eboligadvokat.dk. Her koster det 4.000 kr. for den komplette pakke, hvis du køber andelsbolig og 6.250 kr., hvis du køber hus, sommerhus, ejerlejlighed eller en projektbolig.

Skal du kun have hjælp til skødet, så koster det 2.500 kr.

Oveni de nævnte priser skal du desuden lægge tinglysningsafgiften, der er en afgift, du betaler til staten, når du køber bolig. Prisen for dette er 1.600 kr. + 0,6% af købssummen.

Når du vælger, hvilken advokat der skal bistå dig i dit boligkøb, så kan du med fordel gå efter en, der kører efter “ingen handel – ingen regning”-princippet. På den måde skal du ikke betale, hvis handlen ikke kommer i hus.