Find din professionelle gulvsliber i Brøndby online

20 februar 2019 Astrid Pedersen
Find din professionelle gulvsliber i Brøndby online

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør forkæle dit trægulv med en professionel gulvslibning. Den mest oplagte er, at gulvet er blevet slidt gennem mange års daglig brug. Selv de mest massive trægulve er modtagelige over for slitage. Og selv om du passer og plejer dit trægulv efter alle kunstens regler, kan det ikke undgås, at det med tiden bliver lidt trist og gråligt mat i overfladen.

Du kan selvfølgelig udskyde disse alderstegn ved at vaske dit eksempelvis sæbe behandlede trægulv med særlig træsæbe, som vedligeholder den beskyttende hinde, der blev dannet ved den oprindelige behandling. På den måde kan et trægulv holde sig strålende og smukt i mange år. Men på et tidspunkt kan du ikke længere udskyde det uundgåelige: Dit trægulv er så slidt, at der skal en grundig gulvslibning til førend det bliver kønt igen.

Hvordan ved jeg, om mit trægulv skal slibes?

Når dit trægulv er blevet så slidt, at det permanent synes nusset og snavset, uanset hvor ofte – og hvor grundigt – du vasker det, er dette et tydeligt tegn på, at gulvet trænger til en gulvslibning. Det grå og triste udseende fremkommer, når støv og skidt trædes ned i træværkets tørre overflade, og indlejrer sig i fibrene. Det samme gælder for spildte væsker, især de farvede af slagsen (saftevand, te, kaffe, rødvin osv.). Du vil opleve, at hvor disse førhen blev liggende på gulvets overflade, vil de nu suges ned i det porøse træværk.

Til alt held er der hjælp at hente. Disse skader er nemlig kun overfladiske, og kan derfor fjernes ved en effektiv gulvslibning. Ved en gulvslibning fjernes, i modsætning til ved en gulvafhøvling, kun det øverste par millimeter af gulvets overflade. Dette kan langt de fleste trægulve sagtens tåle, og vil som oftest blive kønnere og mere ensartede i overfladen.

Du kan læse mere om gulvslibning på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder